Prajitura Krantz

de gaby_duceag in Prajituri, 28 Dec 2012 | 58086 vizualizari

 

O prajitura pe gustul meu, dulce si cremoasa, cu care "ma satur":)) nefiind nevoie sa mananc jumatate de tava ca sa simt ca pap ceva dulce, doua patratele fiind suficiente :P.Usor migaloasa, dupa ce am terminat de asamblat am zis ca n-o mai fac niciodata :)), dar merita ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 12 albusuri
  • 300 gr nuca macinata
  • 3 linguri amidon
  • 24 linguri zahar
  • Crema
  • 12 galbenusuri
  • o cana zahar pudra
  • 300 gr unt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml lapte
  • Krantz
  • 200 gr nuci
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krantz:

Vom preparara 3 foi.

Pentru o foaie vom mixa spuma 4 albusuri apoi vom adauga in ploaie 8 linguri de zahar si vom mixa pana ce zaharul este complet topit.

Adaugam 100 gr nuca macinata si o lingura amidon (sau faina) si omogenizam usor.

Pregatim o tava de 20/30 cm pe care o tapetam cu hartie pentru copt pe care o ungem cu unt.

Cu ajutorul unei linguri distribuim compozitia uniform pe hartia de copt.

Bagam tava in cuptorul preincalzit si coacem 15 minute la foc mediu apoi intredeschidem usa cuptorului si mai coacem 5 minute. Aici depinde de cuptorul fiecaruia, foile trebuie sa fie aurii si crocante la suprafata. Poate fi necesar sa le coaceti chiar numai cu usa cuptorului intredeschisa.

Nu le dezlipiti de hartie, o veti face la asamblarea prajiturii.

Procedati la fel si cu celelalte doua foi.

Pentru crema frecati intr-un bol metalic galbenusurile cu zaharul pudra, apoi adaugati laptele, omogenizati si puneti vasul pe baie de abur.

Amestecati continuu cam..20 minute (migalos, nu? :))) )pana obtineti un amestec cremos, legat.

Raciti complet amestecul de galbenusuri, adaugati zaharul vanilat si puneti  cate o lingura peste untul batut spuma, mixand usor sa se omogenizeze bine.

Krantz - prajiti usor nuca.

Caramelizati zaharul pana capata culoarea chihlimbarului si adaugati nuca prajita. Amestecati cateva secunde pe foc.

Intindeti amestecul pe o bucata de folie de aluminiu si lasati sa se raceasca.

Rece il tocati cu un cutit (se face mizerie...stiu :)) ).

Eu am dat o parte din nuca caramelizata prin masina de tocat.

Asamblare

Asezati prima foaie, intindeti uniform 1/3 din crema, dezlipiti hartia usor si asezati si a doua foaie (daca nu va descurcati asezati foaia cu tot cu hartie peste cealalta foaie unsa (printr-o miscare ferma, de rasturnare ,apoi dezlipiti mai usor hartia).

Ungeti cu crema, asezati si ultima foaie pe care intindeti crema ramasa apoi distribuiti uniform nuca caramelizata.

Pastrati prajitura la rece si o portionati in momentul servirii.

 Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema de lamaie